Залишки фундаментів костелу Воздвиження Чесного Хреста у центрі Львова законсервують

2016 1
Консервацію роблять для того, щоб убезпечити решти фундаментів від впливу зовнішніх факторів.
Фото: ras.gov.ua

Фото: ras.gov.ua

У Львові законсервують залишки фундаментів костелу Воздвиження Чесного Хреста, який досліджували на площі Галицькій. Про це повідомляє Науково-дослідний центр «Рятівна археологічна служба» на своїй сторінці у Фейсбук.  

Читайте також: Археологи показали, яким був костел на площі Галицькій у Львові. Фото

«Бачення, що робити з фундаментами та яким буде вигляд майбутньої площі, у міської ради досі немає. Інформації, яку отримали археологи, наразі цілком достатньо для внесення змін у проект облаштування площі. Якщо ухвалять рішення про музеєфікацію та експонування знайдених решток, їх можна буде без проблем розконсервувати», – кажуть археологи.

Консервацію роблять для того, щоб убезпечити розкопані фундаменти від впливу зовнішніх факторів, погодних умов та руйнування.

Читайте також: Площу Ринок спланували не поляки. Як у Львові археологи розвінчують міфи та шукають артефакти

Нагадаємо, під час реконструкції фонтану «Кульбаба» на площі Галицькій знайшли фундамент храму Воздвиження Чесного Хреста, який датують 1530-м роком. Його розібрали наприкінці XVIII ст. разом із міськими укріпленнями. Також днями тут також знайшли останки десятьох людей, фрагменти кераміки, датовані XIII століттям та VIІ-VI століттям, а також давню каналізацію.

Після висновків археологів, проект реконструкції площі мають удосконалити, а на місці «Кульбаби» планують облаштувати сухий фонтан. Роботи повинні були закінчити за 5 місяців. 


Читайте також:
13 Серпня, 2019 13:34
666 ... маємо таку ж саму "консервацію" на пл. Міцкевича ... але ж біля неї і "пахне" ! ... отримаємо ще оду таку ж "пахучу" ? ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!