У Львові заморозили проєкти будівництва автомийок для тролейбусів та трамваїв

1900 0
Мийки мали попередньо запрацювати у серпні цього року.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

На вулиці Тролейбусній планували облаштувати оновлену автоматичну мийку для тролейбусів, а на вулиці Городоцькій –  для трамваїв. Про це у березні повідомляв заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Однак, як уточнив у коментарі Тvoemisto.tv директор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо, проєкти наразі заморозили через відсутність фінансування. На облаштування двох сучасних мийок, за його словами, потрібно орієнтовно 15 мільйонів гривень. «Укргазбанк» був готовий надавати обладнання в лізинг.

Читайте також: Як у Львові дезінфікують автобуси через коронавірус. Відео

«Ми взялися за проєкт ще на початку року і у квітні підготували технічне завдання, замовили проєкти – не тільки мийку для тролейбусів, але у сучасну автоматизовану мийку для трамваїв. З квітня фінансування для підприємства різко врізали і наразі ми навіть не в стані розрахуватись за ті проєкти, що виготовлені», – розповів Андрій Свищо.

Як тільки з’явиться відповідне фінансування, підприємство оголосить тендери.

«Якщо б ми не були заблоковані у терміни, то в ці місяці ми б уже закінчували реалізацію цих проєктів», – сказав посадовець.

Як повідомляв раніше Андрій Білий, нові мийки дозволили б за ніч якісно і швидко мити до двох сотень трамваїв та тролейбусів. Поки що ж трамваї та тролейбуси у Львові миють у напівручному режимі.

Додамо, що проєкт мийки на Тролейбусній коштує 800 тис. грн., а на Городоцькій – 500 тис. грн. 

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!