У Львові запрацювала лабораторія, у якій можна ідентифікувати загиблих за ДНК

1936 0
На сучасне обладнання для проведення ДНК-аналізу з обласного бюджету виділили 38 мільйонів гривень.
Фото: Максим Козицький/Telegram

Фото: Максим Козицький/Telegram

У Львівському обласному бюро судово-медичної експертизи запрацював відділ судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз. На сучасне обладнання для проведення ДНК-аналізу з обласного бюджету виділили 38 мільйонів гривень.

Джерело: голова Львівської ОВА Максим Козицький у Telegram

Відтепер, за його словами, фахівці зможуть швидко й на високому науковому та професійному рівні проводити молекулярно-генетичні експертизи і дослідження. 

Читайте також: Для поранених військових Львівщина передала мобільний шпиталь за 150 тис. євро

«Подібна лабораторія є тільки у Дніпрі, тому це величезне зрушення для Львівщини та інших областей, які зможуть скористатися із цих можливостей. Вкрай важливе значення можливості, які дає це обладнання, мають зараз, у часі повномасштабної війни, коли, на жаль, українцям доводиться ідентифікувати своїх загиблих родичів. Коли треба підтверджувати злочини, які чинять над нашими людьми окупанти», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на базі Національного університету «Львівська Політехніка» створять навчальну лабораторію біотехнологій. Там досліджуватимуть бродіння, створюватимуть косметику та виділятимуть ДНК. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!