На правах реклами

У Львові Посол Норвегії взяв участь у відкритті найбільшого в Україні магазину морепродуктів Egersund Seafood

31858 0
У церемонії відкриття взяв участь Надзвичайний і Повноважний посол Норвегії в Україні Ерік Сведал.

У Львові розпочав роботу новий магазин морепродуктів норвезької компанії Egersund Seafood. Представництво торгової мережі, що на вулиці Стрийській, стало шостим в Україні та першим за межами столиці. За розмірами торгової площі цей магазин найбільший в Україні.

До відкриття організатори підготували презентацію рибної продукції компанії, кулінарне шоу та концерт класичної музики.

Топ-подією вечора стала презентація ексклюзивного продукту – дикого атлантичного блакитного тунця, вагою 320 кілограмів. На відміну від фермерського продукту, ця рибина (розмірами схожа на великого дельфіна, – ред), справді виросла у природних умовах океану.

Навіть зловити її морякам непросто – швидкість пересування велетня у воді близько 90 кілометрів на годину. А вартість цілої рибини зіставна з вартістю автомобіля – 256 000 гривень.

Компанія Egersund Seafood виловлює дикого блакитного тунця з Атлантики й постачає в Україну третій рік поспіль. У перший рік завозу до України «приїхало» 35 риб-велетнів. Того ж року ще 24 рибини відправили до Японії – на аукціон найбільшого у світі рибного ринку «Цукідзі».

Виловлюють дикого тунця в Норвегії лише у вересні. Рибини заморожують шоковим методом, зберігаючи їх за температури -43 градуси Цельсія. Цього року компанія Egersund Seafood виловила 350 тунців-велетнів, 30 з них цілими привезли в Україну.

«Завдяки тому, що ми виловлюємо, привозимо і продаємо цього тунця без посередників, ціна на нього є значно нижчою. Вартість кілограму філе дикого тунця 1 400 гривень. Тоді як фермерський тунець, у залежності від свіжості та якості, може продаватися за 1 800, 2 000 і 2 400 грн за кг. Тому дикий блакитний атлантичний тунець – це ексклюзивний продукт, який є дешевшим ніж фермерський», – повідомив тренер з продукту Egersund Seafood Олександр Погосов.

Як зазначив автор концепції магазину, відомий український маркетолог і засновник Fedoriv Group Андрій Федорів, в основі дизайну магазину лежить дуже проста ідея – це холод і правда. «Ми не намагаємося загравати зі споживачем. Компанія норвезька і для них це органічно. Тут немає жодного яскравого кольору. Все біло-синє. І це крига, це море», – сказав він.

Мережа магазинів Egersund Seafood входить до складу групи компаній Pelagia AS – одного з найбільших виробників риби в Норвегії. Співвласниками Pelagia AS є світові виробники та експортерів атлантичного лосося і форелі найвищої якості: Leroy Seafood та SalMar.

«Мені надзвичайно приємно відкривати магазин саме у Львові, – повідомив під час відкриття відповідальний менеджер холдингу Pelagia у Східно-Європейському регіоні Ойвинд Сетрен. – Рівно 100 років тому перші виробничі потужності холдингу Pelagia були засновані у містечку Egersund у Норвегії. Ключ до нашого успіху полягає у тому, що ми постійно займаємося інноваціями й не припиняємо розвиватися».

З нагоди відкриття представництва у Львові спеціальне відеозвернення оприлюднив головний виконавчий директор Pelagia AS Егіл Магне Хаугстад. «Наша співпраця з Україною є на високому рівні. Відкриття цього магазину зробить свій внесок у життя Львова, Західної України і в діяльність холдингу Pelagia в Україні», – наголосив він.

У церемонії відкриття взяв участь Надзвичайний і Повноважний посол Норвегії в Україні Ерік Сведал: «Сьогоднішня церемонія є хорошим свідчення того, що в Україні дослівно «зростає апетит» на якісну норвезьку рибу і морепродукти. І ми раді ними поділитися з вами. Їх ми постачаємо у 150 країн світу, Норвегія є другою за об’ємами експортером морепродуктів після Китаю. Щодня, впродовж року, 37 мільйонів страв з норвезьких морепродуктів з’їдають вдячні споживачі у цілому світі».

Під час відкриття магазину у виконанні Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» прозвучала композиція норвезького композитора Едварда Гріга «Сюїта в старовинному стилі «Із часів Хольберга».

«Сьогодні реалізується моя давня мрія, – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий. – Пам’ятаю перші відвідини Норвегії: всю цю красу, смакоту і свіжість. І я думав, коли ж у нас, у Львові, з’явиться такий прекрасний магазин. І сьогодні відбулося його відкриття. Чесно кажучи, для мене це маленький шок. Тому що він один із найбільших і тут надзвичайно свіжа риба, яку можна і побачити, і посмакувати».

Оскільки девіз компанії: «Ми – експерти в рибі» – на прилавках магазину представлений великий асортимент морепродуктів природного вилову, а також фермерська охолоджена риба з Норвегії та від перевірених партнерів компанії з інших країн.

Фермерську червону рибу вирощують в умовах максимально наближених до природних – у фіордах, в океанічній, льодяній проточній воді. На всіх етапах виробництва – від вилову і до прилавка, компанія працює без посередників.

Фото Олександри Крупської



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!