Петиція за збереження частини лісу, де планують збудувати дачі для АТОвців, зібрала 500 підписів

2979 0
У минулому тут була військова частина, але вона була фактично захована в лісі, поміж багаторічних дерев.

Петиція про збереження частини Брюховицького лісу, де раніше була військова частина, а нині планують збудувати дачі для учасників АТО, набрала необхідну кількість підписів мешканців. Відповідне звернення 7 жовтня зареєструвала мешканка Катерина Сербін. Тепер петицію мають розглянути депутати ЛМР на пленарному засіданні. 

«Чергова загроза нависла над озером Стосика та Брюховицьким лісом. Територію колишньої військової частини в лісі хочуть забудувати багатоповерхівками. Для цього прагнуть використати авторитет учасників антитерористичної операції на сході України... Близько 20 га Брюховицького лісу попередньо передала Львівська ОДА для будівництва дач. Та вже згодом місцеві медіа з'ясовують, тут будуватимуть не дачі, а багатоповерхівки. Замість прадавнього лісу – черговий житловий комплекс», – йдеться в повідомленні.

За словами авторки петиції, у минулому тут справді була військова частина, але вона була фактично захована в лісі, поміж багаторічних дерев. Зараз тут повноцінний ліс. Вона вважає такі наміри злочинним зловживанням та свідомим нищенням зелених зон громади.

Читайте також: У Білогорщі запроектували півтисячі ділянок для учасників АТО. Схема

Зважаючи на ситуацію, авторка петиції вимагає:

  • не допустити житлової забудови на заліснених територіях у межах Львівської територіальної громади, зокрема у Брюховицьких лісах;
  • при передачі земель у приватну власність проводити об’єктивні та незалежні обстеження із залученням екологів;
  • якнайшвидше сформувати перелік ділянок, яким необхідно надати статус рекреаційних, природоохоронних територій на території Львівської територіальної громади.

 

Станом на зараз петиція зібрала вже 513 з 500 потрібних голосів. 

Нагадаємо, що у липні 2017 року голова Львівської ОДА Олег Синютка вже виділив тут 143 земельні ділянки учасникам АТО на території колишнього військового містечка. У 2019 році голова ЛОДА виділив ще 19 ділянок для учасників АТО на Замарстинівській. А напередодні 19 учасників АТО отримали дозвіл на розроблення проєктів землеустрою на відведення земельних ділянок під індивідуальне дачне будівництво на вулиці Замарстинівській. Ділянки розташовані за межами Львова. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!