Коли у Львові почнуть будувати вулицю, яка з’єднає Рясне з Левандівкою

3185 0
Загальна вартість будівництва становитиме майже 800 млн гривень.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Улітку наступного року у Львові розпочнуть будівництво нової частини вулиці Суботівської. Вона з’єднає два мікрорайони міста – Левандівку та Рясне. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

«Містопроєкт» вже виготовив проєкт будівництва. Орієнтовний час початку будівельних робіт – липень 2021 року», – каже вона.

итайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Загальна вартість будівництва становитиме майже 800 млн гривень. Йдеться про орієнтовно 300 млн грн на саму дорогу. А також потрібно буде збудувати тунель під залізничними коліями станції «Клепарів», де пролягатиме вулиця. Орієнтовна вартість тунелю – 492 мільйони гривень.

Як додає Ірина Маруняк, обидва проєкти мають пройти експертизи, після чого можуть оголосити тендери. Окрім цього, у Львівській міськраді мають отримати містобудівні умови на обмеження на будівництво тунелю. Зараз на об'єкті проводять аналіз ґрунтів. 

Нагадаємо, що нову вулицю, яка сполучатиме вулиці Суботівську та Шевченка, планують збудувати до 2024 року, оскільки вона входить у Стратегію розвитку Рясного. Нова вулиця має розвантажити вулицю Шевченка та дати можливість сполучити мікрорайон Рясне, Рясне-2 з центром Львова за допомогою громадського електротранспорту.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!