У Львові збирають кошти для першого на заході України Музею науки. Як долучитись

1775 0
Гроші використають для завершення ремонту та закупівлю інтерактивних експонатів.
Фото: Tech StartUp School

Фото: Tech StartUp School

У Львові збирають кошти на перший на заході України інтерактивний Музей науки. Його облаштовують на вулиці Січових Стрільців, 7 у будинку колишнього Коледжу інфокомунікацій. Гроші потрібні на завершення ремонту та закупівлю експонатів.

Музей науки створюють за сприяння Малої академії наук України на базі напрацювань Tech StartUp School «Львівської політехніки», також долучаються меценати. Він має запрацювати до кінця року.

Читайте також: Де і коли у Львові відкриють музей науки. Фото

Нині можна долучитись фінансово до створення експозиції. На краудфандинговій платформі StartEra розпочали збір коштів, які потрібні, щоб завершити ремонт та формувати експозицію.

«Кошти будуть використані на завершення ремонтних робіт та закупівлю інтерактивних експонатів за напрямками: біо- та сучасні технології, фізика, IT, а також створення науково – дослідних лабораторій, для взаємодії та спільної праці дитини та дорослого», – йдеться у повідомленні.

Долучитись можна за посиланням. Планують зібрати мільйон гривень, а на сьогодні зібрали трохи більше, ніж чотири тисячі.    

Нагадаємо, це буде музей для дітей початкової та середньої школи. Там буде 4 типи експонатів: «Людина і світ», «Фізика», «Робототехніка» та «Альтернативні джерела енергії», розповідає Назар Подольчак. А ще заплановано облаштувати лабораторії, де проводитимуть досліди в галузі фізики, робототехніки, інформаційних технологій тощо. Половина експозиції буде пересувною, щоб до неї мали доступ діти з усієї області. У жовтні 2020 року такий музей відкрили у Києві. 

Для довідки

Перший «Музей науки Малої академії наук України» відкрили у Києві у жовтні 2020 року. Цьогоріч планують відкрити такі ж музеї у Львові та Маріуполі. Реалізація цього проєкту відбувається на базі Tech StartUp School, яка займається створенням комфортного середовища для реалізації різних ідей та стартапів. Вони пропонують можливість зустрічі з професіоналами різних галузей, майстер-класи, треніги, лекції, а також простір для інноваційного розвитку. Завдяки Tech StartUp School можна розробити власну бізнес-модель, набути корисних навчичок у сфері створення стартапів, а також поспілкуватися з відомими експертами, підприємцями чи менторами. 

Партнерська публікація



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!