У Львові збирають невикористану їжу в ресторанах та супермаркетах для малозабезпечених

2484 0
До благодійної ініціативи вже долучилася низка львівських підприємців.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Ростислав Косюра створив у Львові ГО «Тарілка», яка збирає у львівських закладах харчування та супермаркетах невикористану їжу і віддає її малозабезпеченим людям. Про це йдеться у описі ГО на сторінці у Фейсбук.

«На жаль, Україна – серед лідерів у Європі за кількістю сміттєзвалищ, які наполовину складаються з органічних продуктів. За даними Державної служби статистики українці щороку викидають приблизно 7 мільйонів тонн придатних до споживання продуктів, вартість яких 5,5 мільярдів гривень. Натомість люди через безробіття або низьку зарплату не можуть себе прогодувати», – пише Ростислав Косюра.

На цю ідею його надихнула німецька благодійна організація Die Tafel, яка допомагає людям з низьким рівнем доходу. Перший центр Tafel Deutschland e.V. відкрили у Берліні ще 1993 року. Нині їх налічують 940 чи не у кожному місті Німеччини.

У Львові до ініціативи вже долучилися «Емаус – Оселя», Kumpel Group, готель Leopolis, КУ «Інститут міста», ЛКП «Зелене місто», «Плато», «МУСІ» та «Надія є». Крім цього, він просить місто надати приміщення, в  якому можуть харчуватися малозабезпечені люди.

Таким чином у Львові хочуть створити продовольчий банк, який збиратиме невикористану їжу та ту, термін придатності якої на межі. Для тих підприємців, які активно долучатимуться до благодійної ініціативи, запровадять спецвідзнаку. До «Тарілки» хочуть також залучити «Пласт», «Українська академія лідерства» та студентів різних університетів, аби забезпечити не лише видачу їжі, але й створити місце зустрічі старшого покоління із молодшим.

За детальнішою інформацією можна звертатися до засновника ГО: e-mail: [email protected], тел.: (073) 107 57 88.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!