У Львові збирають підписи за реконструкцію або демонтаж історичного фонтану у Стрийському парку

3663 0
Ідеться про фонтан з русалками, що розташований біля спортивного комплексу Львівської політехніки.
Фото: Westnews

Фото: Westnews

Львівянин Віталій Харечко на сайті звернень до міськради Львова зареєстрував петицію про фонтан з русалками у Стрийському парку.

Петиція зареєстрована 11 серпня, наразі її підписали лише 26 людей. Збір підписів триватиме ще 55 днів.

Чоловік просить, аби міськрада виділила кошти на реконструкцію фонтану. Якщо ж ні, то пропонує демонтувати «залишки фонтану» і зробити на його місці громадський простір. Додамо, що відновити фонтан дирекція Стрийського парку обіцяла ще у 2018 році, після того, як серед львів'ян провели опитування про те, що у першу чергу потрібно зробити у парку. Тоді окрім відновлення водних об'єктів, також ішлося про облаштування майданчика для вигулу собак, огорожу навколо парку, освітлення та вбиральні.

Читайте також: Новий фонтан перед оперним театром у Львові відкриють наприкінці вересня

За інформацією Центру міської історії, композицію із русалками встановили у парку у 1980-х роках за проєктом архітектора Миколи Обідняка і скульптора Ярослава Скакуна. Фонтан з'явився на цьому місці ще 1894 року до Виставки Крайової (тоді це була необарокова ваза), проте сьогодні не функціонує.

У воді мали відбиватися навколишні павільйони. Фото: Центр міської історії

Нагадаємо, у Стрийському парку кілька років тому відновили фонтан «Івасик-Телесик».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!