Бракує місця на кладовищах. У міськраді Львова оприлюднили статистику поховань

2390 0
У Львівській міській раді зазначають, що збільшилась кількість смертей через ускладнення, спричинені пневмонією.
Фото: Олександра Бодняк

Фото: Олександра Бодняк

Кількість поховань на кладовищах Львова з початку року суттєво збільшилась, у порівнянні із аналогічним періодом 2020 року. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Яким буде крематорій у Львові. Деталі

«Якщо ми у 2020 році за день ховали 18-22 людей, то тепер, починаючи від грудня, січня, лютого, березня, ховаємо по 30-35 людей. Але треба також зважити, що кількість свідоцтв про поховання є більшою, бо людей також ховають і в селах біля Львова. Це є тільки статистика поховань, яка є в місті. Але навіть вона є невтішною», – каже заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Якщо порівнювати перший квартал минулого року і цього, то кількість поховань у місті збільшилась на 266 людей, додає Ірина Маруняк. Зокрема, у Львівській міській раді зазначають, що значно зросла кількість померлих від пневмоній.

Нині у Львові ховають лише на Голосківському цвинтарі. Ще на Рясному є відкрите кладовище, але де-факто місць бракує. На Сихівському і Янівському цвинтарях проводять лише допоховання.

Читайте також: Нове кладовище та альтернативні види захоронень. Як у Львові вирішуватимуть проблему поховань

Нагадаємо, у Львові є проблема із похованнями, місця на кладовищі залишилось щонайбільше на два роки. Депутати виділили землю для міського крематорію на території Голосківського цвинтаря. Місто оголошуватиме всеукраїнський архітектурний конкурс на будівлю. Виготовити проєктно-кошторисну документацію планують до кінця цього року.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!