У Львові знову призупинили роботи біля Глинянської брами, цього разу – через воєнний стан. Фото

3884 0
Угоду з підрядником уклали на два роки, завершити роботи мали наприкінці весни цього року.
фото івана станіславського/твоє місто

фото івана станіславського/твоє місто

У Львові знову призупинили роботи біля Глинянської брами. Поки триває воєнний стан, будь-які капітальні роботи у місті заборонені, хоча угода з підрядником була укладена на два роки, завершити роботи мали наприкінці весни цього року. Про це повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР.

Поблизу Глинянської брами та оборонних мурів Бернардинського дворику у Львові ще у 2019 році розпочали облаштовувати громадський простір. На роботи потрібно було понад 13 мільйонів гривень, а через затримки з фінансуванням він затягнувся. Спершу призупинили роботи на території у 2020 році через те, що коригували проєктно-кошторисну документацію, бо виявили додаткові роботи після демонтажу низки елементів на ділянці. А після зими 2021 року їх не відновили. Бюджет розвитку тоді прийняли лише весною, повного фінансування на цей об’єкт не передбачили.

Читайте також: Фото дня. У Львові почали ремонт моста в Глинянській брамі

Станом на квітень минулого року роботи виконали на 30%. За словами керівниці управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, ще планували закінчити основні роботи, зокрема облаштувати пандус та лавки. У липні того ж року ремонт території між вулицею Винниченка й оборонним муром ансамблю Бернардинів відновили, зокрема перекрили прохід через дерев’яний місток в напрямку до підземного переходу. Тоді на цьому просторі запланували замінити інженерні мережі каналізації і водопостачання, прокласти нові мережі освітлення, а на місці старої недіючої чаші облаштувати штучну водойму.

Загалом роботи біля Глинянської брами мали проводити поетапно. Угоду уклали на два роки, тобто завершення припадало саме на кінець весни 2022 року, однак нині через неможливість проводити капітальні роботи їх знову призупинили.

Нагадаємо, ще у 2012 році відбувся міжнародний конкурс на впорядкування місць навколо Бернардинів. Проєкт розробила фірма «Рутенія», яка також проєктувала реконструкцію площі Митної. 

Ольга Коваль

Фото Івана Станіславського/Твоє місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!