У Львові знову сталася ДТП за участі електросамоката і автомобіля

4794 0
За менш ніж три місяці у Львові сталось 27 ДТП за участю самокатів.
Фото: Патрульної поліції

Фото: Патрульної поліції

Сьогодні, 21 липня, у Львові на перехресті Стрийська-Наукова сталася дорожньо-транспортна пригода за участі електросамоката та автомобіля. Інформацію про ДТП у коментарі Tvoemisto.tv підтвердила речниця патрульної поліції Львова Катерина Рибій.

Деталі аварії обіцяють повідомити згодом.

Зазначимо, що за менш ніж три місяці у Львові сталось 27 ДТП за участю самокатів: у квітні — 9 випадків, у червні зафіксували — 10, у липні — 8. 

Читайте також: Унаслідок ДТП у Львові 26-річний водій електросамоката потрапив до реанімації

Нагадаємо, що вчора унаслідок дорожньо-транспортної пригоди у Львові 26-річний водій електросамоката потрапив до реанімації. 

Додамо, що минулоріч через суттєве зростання кількості людей, які їздять містом на електросамокатах, та популярність нового виду транспорту у Львові побільшало конфліктів на дорогах і тротуарах. З’ясувалось, що в країні, та у місті зокрема, не було чітких правил, які б регулювали цю сферу. Tvoemisto.tv провело публічну дискусію про правила користування легким електротранспортом у місті. Спочатку користувачам такого транспорту радили використовувати інфраструктуру велодоріжок і не виїжджати на тротуари. Після дискусії у ЛМР пообіцяли створити роботу групу та напрацювати правила безпечного користування елексамокатами. Окрім цього, Тvoemisto.tv публікувало експрес-інтерв’ю з керівником управління транспорту міськради Львова Орестом Олеськівим про майбутнє електросамокатів у Львові.

Після цього у Львові напрацювали правила, які стосуються саме користувачів електросамокатами. За ухвалою, яку прийняли депутати на засіданні сесії ЛМР, дозволили рухатись по тротуарах, пішохідних доріжках, у парках, скверах та на паркувальних майданчиках на електросамокатах, але тільки зі швидкістю до 5 км/годину. Як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, затвердженні правила дійсні і надалі. Детальний перелік заходів можна переглянути в ухвалі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!