Політична реклама

У Львові з’являться графіті із зображенням європейських міст

1850 0
17 травня з нагоди святкування Дня Європи у Львові зустрінуться художники з європейських міст-побратимів. Під час зустрічі митці зображатимуть свої міста на 47-метровій стіні на трамвайній зупинці «Русалка Дністрова».

Організатори хочуть з допомогою стріт-арту символічно наблизити Європу до нас, зробити місто більш барвистим і познайомити мешканців європейськими художниками, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

У Львівській мерії обрали стіну на критій трамвайній зупинці в центрі міста, щоб вона не тільки милувала око в очікуванні трамвая, а також розказувала мешканцям про європейські міста-партнери Львова та символічно наближувала Європу.

«Перед художниками ми ставимо завдання зобразити визначну пам’ятку архітектури, яка вважається візитною карткою їхнього міста. Цю будівлю можна зображати самою або в урбаністичному ландшафті їхнього міста, оточену вуличками, будинками, деревами, людьми чи ліхтарями. Зображення має мати герб чи логотип міста для впізнаваності, а також назву міста», – розповіли у відділі закордонної співпраці ЛМР.

Організатори сподіваються, що цей захід започаткує співпрацю з львівськими художниками та сприятиме поширенню інформації про закордонні міста-партнери серед львів’ян і гостей міста.

Учасники:

Крістоф Родлер (1969 р.н.) – художник, ілюстратор книг та викладач. Вивчав живопис і графіку в Ф. Гурдертвассера в Академії мистецтв Відня.

Мажена Воловіч (1984 р.н.) – випускниця Краківської академії мистецтв, з 2011 навчається в Академії мистецтв Відня.

Жан-П’єр Куето народився у Відні 1990 року. Навчається в Академії мистецтв Відня, випускник Віденської художньої школи.

Крістіан Мурцек (1986 р.н.) – випускник Віденської художньої школи, з 2012 студент Академії мистецтв Відня. Вивчав філософію у Віденському університеті.

Кіпрас Сарапінас і Едгар Еку. Вільнюс, Литва. Цікавляться графіті з 14 – 16 років. Головною нагородою вважають перемогу на V Міжнародному Фестивалі графіті Прибалтійських країн.

Беата Роєк. Вроцлав, Польща. (1985 р.н.) Випускниця Вроцлавської академії мистецтв і дизайну, магістр мистецтва. Займається живописом, короткометражною анімацією, графіті та рисунком.

Мистецький дует Zonenkinder Collective. Гамбург, ФРН. Каролін Штайнат (1976 р.н.) – вільна художниця, культурний антрополог, соціолог і Філіп Штайнбреннер(1976 р.н.) – вільний художник, соціолог і етнолог. Працюють у галузі настінного малярства, фотографії та скульптури.

Sizetwo (Беньямін Гьофлер), Грац, Австрія. Працює у техніці графіті з 2007 року. Спочатку його надихала естетика комп’ютерних ігор та автодизайн.

Артур Вабік. Краків, Польща. (1982 р.н.). Художник, публіцист, дослідник поп-культури, видавець, автор інсталяцій в публічному просторі.

Мацей Ігнацюк. Люблін, Польща. Художник-графік, аніматор, комп’ютерний графік.

Марцін Левіцкий. Перемишль, Польща. (1987 р.н.) З 2000 року займається малюванням як аматор.

Лукаш Ґіл. Ряшів, Польща. (1982 р.н.). Випускник Ряшівського університету. Зараз працює асистентом у майстерні малярства факультету мистецтв, докторант Інституту мистецтв університету Яна Кохановського в Кельцах.

Івона Дурач-Ґіл. Ряшів, Польща. Випускниця Ряшівського університету. Ініціаторка виставок малярства проекту M4 в Мєльцу. Працює у галузі малярства та фотографії. Живе та працює у Ряшеві.

Smy – Даніель Шмідер (1979 р.н.), Фрайбурґ, ФРН. Завершив навчання у галузі графічного дизайну у 2007 році. Smy створює екзотично привабливих, неіснуючих істот з похмурим присмаком

Гриця Ерде. Львів. Україна, українська художниця та ілюстратор. Народилась у Львові 1986 року. Учасниця більше як 20 міжнародних та українських виставок та фестивалів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!