У Львові медики лікарні швидкої допомоги провели операції із пересадки серця і двох нирок

2161 0
Донором став 28-річний чоловік
Фото: Фейсбук Oleg Samchuk

Фото: Фейсбук Oleg Samchuk

У Львівській лікарні швидкої допомоги цієї ночі провели операції із пересадки серця і двох нирок, про це повідомив головний лікар лікарні Олег Самчук.

«Три людини отримали свій шанс. Не за кордоном, а в Україні», – пише лікар на своїй сторінці у Фейсбук.

Донором став молодий чоловік, 28 років, він помер від інсульту.

«Ми тиждень боролися за нього, але, на жаль, його мозок помер. Після того, як консиліум лікарів це підтвердив, рідні погодилися на донорство. Це були мама, сестра і вагітна їхнім первістком дружина. Вона першою без зайвих розмов погодилася підписати документи. Їй було важливо, щоб серце її покійного чоловіка продовжило битися», – розповідає Олег Самчук.

Читайте також: Друге життя. Як у Львові стати в чергу на трансплантацію і коли запрацює база донорів

Серце отримав 36-річний житель Костянтинівки. Тато двох дітей. Його орган був збільшений у чотири рази, таке ускладнення виникло після важкого перебігу грипу у дитинстві. Пацієнт у відділенні інтенсивної терапії.

«Щодо нирок: одну отримав 51-річний львів'янин, який десять років мав хронічну хворобу нирок і останні два був на діалізі, іншу – киянин. 2012 року йому уже пересаджували нирку в Білорусі, але вона втратила свої функції і від березня він був на замісній нирковій терапії. Обидві операції минули добре, нирки працюють», – зазначив лікар.

Нагадаємо, у липні цього року у Львівській лікарні швидкої допомоги вперше провели операцію з пересадки серця.

Додамо, що у лютому Львівська лікарня швидкої допомоги отримала ліцензію на трансплантацію органів. Пізніше на базі лікарні відкрили Центр трансплантації.

Система трансплантації органів в Україні мала запрацювати з 2020 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!