У мережі закликають не випускати дітей на вулицю – буде штраф. Але це фейк

3693 0
У МВС просять довіряти лише офіційним джерелам інформації.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

У соцмережах запустили черговий фейк про умови карантину в Україні. Зокрема, через месенджери розсилають повідомлення, де закликають не випускати дітей на вулицю, інакше доведеться заплатити штраф від 1700 до 5000 грн, а виконання нібито цих умов перевірятиме патрульна поліція.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Натомість у МВС кажуть, що це черговий фейк, яких побільшало за час карантину.

«Просимо вас критично ставитися до таких чуток та повідомляти Департамент кіберполіції Нацполіції про їх поширення за електронною адресою [email protected] та телефоном – 0442900110 для встановлення джерел їх поширення та притягнення до відповідальності осіб, котрі поширюють завідомо неправдиву інформацію», – кажуть у поліції.

Нагадаємо, раніше в Службі безпеки України спростували фейк про нібито нічне розпилення над містами дезінфікуючих засобів для боротьби з коронавірусом. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!