У мережі з’явився ресурс, де можна проголосувати за Героїв України

1939 0
Сайт про героїв України, їхні заслуги і подвиги з’явився у мережі. Про це повідомив керівник проекту Олег Ворон. Так, ресурс запустили 30 листопада. На ньому, за станом на зараз, є інформація про 55 героїв, причому щодня вона поповнюється.
фото: volynnews.com/news

фото: volynnews.com/news

Прикметно, що користувачі можуть голосувати за певних осіб, визначаючи, «Герой», «Не знаю», чи «Не герой» він. Розробники сподіваються за 3 роки розмістити досьє від 500 до 1000 українців.

У короткому описі проекту йдеться про:

а) у проект включені ті історичні особистості, хто народжений на українській землі або вчинив на ній подвиг (військовий, літературний, науковий, спортивний, цивільний тощо), що вразив сучасників і залишився в пам'яті нащадків на довгі роки;

б) по кожному герою України дається коротка характеристика його заслуг перед українським народом, гідних вважатися подвигом, коротка біографія та цікаві факти з життя, нагороди, його популярність серед українців в пошукових системах на сьогоднішній день;

в) пропонується проголосувати по кожному герою, натиснувши на один з пунктів опитування під його фото: «герой» / «не знаю» / «не герой». Обмеження: 1 голос по одному герою з одного IP. Голоси додаються моментально, так само відбувається і підрахунок.

г) автоматично моментально, за підсумками голосування, виводиться лідер в кожному розділі:

– Герої революції 2014 і війни

– Герої 60-их років. ХХ століття – 2014

– Герої Другої світової війни, які воювали на боці СРСР

– Герої 1917-50-их років і так далі.

Наприклад, пишуть розробники, зараз очевидно, що наша нація бачить:

а) хто для нас герой №1 (погодьтеся, якщо Нестор Махно – це одне, то Надія Савченко та В'ячеслав Чорновіл – щось інше)

б) в ТОП-5 одночасно входять і Герой Радянського Союзу Людмила Павличенко і командувач ОУН-УПА Роман Шухевич

в) в ТОПі – 2 жінки, ще одна (Голда Меїр) лідирує в розділі «Емігранти-герої».

г) спокійне ставлення до будь-якої нації – Джемілєв другий у голосуванні героїв 60-их-2014 років, Меїр лідирує серед героїв емігрантів, Гонгадзе – 5-ий в розділі героїв своєї епохи.

Щоб проголосувати за Героя України – перейдіть за посиланням.

За матеріалами: heroes.profi-forex.org, volynnews.com.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!