У мерії оголосили архітектурний конкурс, щоб збудувати на стадіоні «Торпедо» спортцентр

2415 0
Стадіон перебуває у власності банку «Львів».
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові планують збудувати сучасний спортивний центр із легкоатлетичним комплексом на вул. Золотій, на стадіоні «Торпедо». Сьогодні, 28 травня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради, прийняли рішення про оголошення і проведення Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром на вул. Золотій.

Читайте також: У Львові поблизу Стрийського парку зведуть 14-поверхівку

«Йде мова про існуючий майданчик легкоатлетичний. Там пропонуємо облаштувати сучасні роздягальні і душові, також всю інфраструктуру, яка потрібна. Щоб це була територія із майданчиками для різних легкоатлетичних видів спорту», – зазначив під час засідання головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Він додав, що у міській раді напрацьовують технічне завдання для конкурсу.

Йдеться про стадіон «Торпедо», що на вул. Золотій, 32. Нині він перебуває у власності банку «Львів». Повернути у комунальну власність стадіон місто намагається уже декілька років.

Читайте також: Через відсутність опорного плану «Аvalon» дозволили відновити будівництво в центрі Львова

Торік місто розробило проєкт спортивного комплексу та стадіону «Торпедо», реалізувати його у міськраді сподівались спільно із банком на базі приватно-публічного партнерства або як спільну діяльність.

Нагадаємо, що на сесії у березні 2019 року депутати проголосували за те, щоби місто викупило у банку стадіон «Торпедо». Оголошена вартість у 7,5 млн грн тоді викликала бурхливу суперечку у сесійній залі. Також у березні зареєстрували петицію про збереження та відновлення стадіону, у травні вона набрала необхідних 500 голосів.

Як раніше повідомляло Tvoemisto.tv, попередній власник стадіону заплатив ним кредит у банку «Львів». Додамо, що з 1980-х років поле стадіону «Торпедо» використовували як ринок радіо- та електротоварів. У 2008-му році для торгівлі виділили іншу ділянку на вулиці Кукурудзяній. 

Вікторія Савіцька

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!