У Мінфіні допускають значне підвищення податків

1462 0
Наразі Мінфін прогнозує 44% падіння ВВП України цьогоріч.
Фото: comments.ua

Фото: comments.ua

Якщо війна росії проти України триватиме ще 3-4 місяці, то доведеться підвищувати податки й скорочувати видатки. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко виданню The Economist, повідомляє Економічна правда.

«Ситуація дуже складна, я не збираюся применшувати це. Але ми можемо з цим впоратися», — сказав він.

Читайте також: Ведучі, таксисти і репетитори. Кому ще доведеться сплачувати новий податок

Наразі Мінфін прогнозує 44% падіння ВВП України цьогоріч, але навіть така оцінка дуже невизначена, доки війна триває. Крім того, український бюджет у воєнний час  потребує понад 5 млрд доларів щомісяця, і фінансування цієї суми вдається знайти через «друк" грошей Нацбанком через купівлю військових облігацій уряду, продаж військових ОВДП та міжнародну допомогу. Але таке наповнення бюджету не є стійким. 

Читайте також: ФОПи можуть подати річну декларацію у «Дії». Інструкція

Сергій Марченко побоюється, що, якщо війна триватиме більше за «три-чотири місяці», знадобляться болісні заходи, що передбачають величезне підвищення податків та різке скорочення видатків.

Нагадаємо, що на час війни в Україні діють певні податкові пільги. Детальніше читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!