У Міністерстві юстиції визначилися, як треба перевіряти е-декларації

1362 0
Перевірятимуть достовірність задекларованих відомостей і точність оцінки задекларованих активів.
фото: dt.ua

фото: dt.ua

Міністерство юстиції розробило порядок проведення перевірок електронних декларацій і звертається до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) з проханням ухвалити його вже на засіданні у четвер. Про це під час брифінгу заявив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє ukrinform.ua.

Він наголосив, що як міністр юстиції підтверджує невідкладну реєстрацію порядку проведення перевірок е-декларацій, «як тільки він надійде до Міністерства юстиції, якщо він (порядок – ред.) буде відповідати тому тексту, який розроблений даною робочою групою».

Петренко зазначив, що у розробленому порядку проведення перевірок е-декларацій визначено, що максимальний термін проведення перевірки складає 90 днів. Із текстом документа можна ознайомитися ТУТ.

Перевірки, як передбачається в напрацьованому проекті, починаються за рішенням НАЗК, які визначають уповноважених осіб, котрі повинні провести перевірки.

Читайте також: Президент: автори декларацій звітуватимуть, звідки вони взяли гроші


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!