Київ

У Мінкульті спростовують слова Корчинського про нібито заборону відспівувати загиблих в Успенському соборі Лаври

756 0
В МКІП відповіли на заяву Дмитра Корчинського про нібито заборону відспівувати бійців «Братства» в Києво-Печерській Лаврі.
Дмитро Корчинський. Фото: facebook

Дмитро Корчинський. Фото: facebook

Міністерство культури та інформаційної політики не відмовляло у відспівуванні загиблих військових в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Про це йдеться у коментарі МКІП.

«Інформація, що наразі шириться соціальними мережами, не відповідає дійсності. МКІП може погоджувати або не погоджувати служіння в храмі за зверненням релігійної громади», - заявили у міністерстві.

При цьому в МКІП наголосили, що станом на 23:55 6 березня до МКІП не було звернень від Православної церкви України або будь-якої іншої релігійної громади.

«Відповідно до цього жодних відмов чи погоджень МКІП не надавало», - додали у міністерстві.

Напередодні лідер добровольчого батальйону «Братство» і політик Дмитро Корчинський заявив, що очільник міністерства Олександр Ткаченко «скасував свій дозвіл» на відспівування загиблих бійців «Братства» в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!