У Міносвіти визначили дати завершення навчання в школах і початку вступної кампанії у вишах

3111 0
При цьому електронні заяви про вступ абітурієнти зможуть подавати без свідоцтва про освіту.
Фото: informator.news

Фото: informator.news

Навчальний рік у школах має завершитися до 1 липня (для випускників шкіл не пізніше 31 серпня), а вступна кампанія у закладах вищої освіти триватиме з 1 по 22 серпня. Про це на брифінгу за підсумками засідання уряду 25 червня повідомила тимчасова виконувачка обов’язків міністра освіти й науки України Любомира Мандзій.

«Вступна кампанія до закладів вищої освіти розпочнеться з 1 серпня. Електронні заяви на вступ до університетів можна буде подавати до 22 серпня», — каже вона.

Любомира Мандзій також зазначила, що в разі, якщо вступник не отримає свідоцтво про повну загальну середню освіту до 22 серпня, то зможе подати електронну заяву в кабінеті вступника без самого свідоцтва, але за записом про його замовлення в системі ЄДЕБО.

Читайте також: Інтелект та вільнодумство. Як працює Львівський фізмат-ліцей

«Оригінали свідоцтва про повну загальну середню освіту можна подавати на початку навчання», — додала очільниця Міністерства.

Відповідно до постанови уряду від 25 червня, завершення навчального року в школах має відбутися не пізніше 1 липня, для випускників шкіл — протягом 10 днів із дня отримання результатів ЗНО (але не пізніше 31 серпня). А для учнів закладів професійної освіти навчання має завершитися не пізніше 31 липня.

Нагадаємо, що сьогодні, 25 червня, в Україні розпочалася основна сесія ЗНО. Тестування розпочали із математики.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!