У Мінцифри розповіли, коли в додатку «Дія» можна буде оформити пенсії та субсидії

1315 0
Нові послуги на порталі дозволять оформити онлайн пенсії та субсидії.

У листопаді Міністерство цифрової трансформації представить нові послуги на порталі державних послуг та додатку «Дія», які дозволять оформити онлайн пенсії та субсидії. Про це повідомив керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Баник, повідомляє «РБК-Україна».

Читайте також: В Україні шахраї створили фейковий додаток «Дія», щоб підробляти Сovid-сертифікати

За його словами, щороку на субсидію подаються 1,4 мільйона українців.

Відомство спільно Міністерством соціальної політики вже здійснило необхідні кроки для переведення деяких соціальних послуг в онлайн.

Мстислав Баник каже, що нові послуги анонсують на Diia Summit наприкінці листопада. Там же анонсують і можливість оформлення пенсій і низки інших послуг соціального страхування.

Читайте також: На порталі «Дія» можна буде оформити договір купівлі-продажу автомобіля онлайн

За словами Мстислава Баника, отримати доступ до порталу можна через комп'ютер у будь-якій бібліотеці Україні.

«Однак і офлайн в будь-якому випадку це буде існувати, тому що є люди, які хочуть зайти до ЦНАПу або все-таки цю пригоду пережити й поїздити кількома установами», — каже керівник з розвитку е-послуг.

Нагадаємо, вiд 23 сeрпня в Укрaїнi нaбрaв чиннoстi зaкoн, який прирiвнює eлeктрoнний пaспoрт (внyтрiшнiй тa зaкoрдoнний) y «Дiї» дo пaпeрoвoгo пaспoртa-книжeчки тa ID-кaртки. E-пaспoрт y «Дiї» дoстyпний лишe влaсникaм ID-кaртoк тa бioмeтричних зaкoрдoнних пaспoртiв. Влaсникaм звичaйних пaпeрoвих пaспoртiв – внyтрiшнiх тa зaкoрдoнних – тaкi дoкyмeнти нe дoстyпнi.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!