У міській раді заявили, що одна із відомих мереж ухиляється від сплати податку. У компанії кажуть про наклеп

9352 0
На території Львова працюють близько сотні магазинів цієї мережі.
Фото: List.in.ua

Фото: List.in.ua

У Львівській міськраді проаналізували, скільки податків сплачують великі торгівельні мережі у бюджет – «Метро», «Ашан», «Сільпо», «Арсен», «АТБ», «Рукавичка» і «Близенько». У департаменті економічної політики ЛМР заявили, що одна із мереж, «Близенько», декларує найнижчу зарплату серед інших мереж і, таким чином, ухиляється від сплати ПДФО – податку із заробітної платні. Загалом, за даними міськради, вона не доплатила у бюджет за майже два роки щонайменше 15 млн грн.

Читайте також: Два готелі Львова отримали дозволи на відкриття гральних залів

«Якщо говорити за цей рік, то у мережах «Метро», «Ашан», «АТБ» заробітна плата становить від 14 до 16 тисяч гривень, у «Сільпо», «Арсен», «Рукавичка» – від 10,5 до 11,4 тис. грн. Мережа магазинів «Близенько» має середню заробітну плату 5 354 грн і сплату податку ПДФО юридичною особою. Ця мережа має близько 98 магазинів у Львові. Хочу акцентувати, що мінімальна заробітна плата у 2021 році становить 6 тис. грн», – заявила під час звіту на засіданні виконавчого комітету ЛМР Ірина Кулинич.

Вона наголосила, що всі ці мережі є платниками податків з доходів фізичних осіб у місті Львові.

«Близенько», по суті, виступає демотиватором для інших мереж, якщо офіційно платить 4-5 тисяч гривень, хоча там менше 10 тисяч не платять. Є свідоме заниження зарплати і нівелювання законів України», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий, який дав доручення звернутися у правоохоронні органи для перевірки сплати податків мережею.

Сплата податків за 5 місяців 2021 року

 

 

Сплата податків за 2020 рік

Середньомісячна сплата податків з одного магазину за 2020 та 5 місяців 2021 року, сума у тисячах

Офіційні зарплати і ті, які пропонує мережа

 

Представник мережі, який виступив на засіданні виконавчого комітета заявив, що озвучені на виконкомі цифри не відповідають дійсності.

Власник мережі «Близенько» Олександр Бережанський у коментарі Тvoemisto.tv наголосив, що вони розцінюють сьогоднішню інформацію про низькі зарплати та ухиляння від сплати податку як наклеп.

«Ми кожного року проходимо додаткову перевірку, тому немає жодної підстави озвучувати Андрієм Івановичем цю інформацію. Ми зараз вирішуємо, як ми будемо рухатися далі: подавати в суд чи просити спростування цієї інформації, тому що це не відповідає дійсності. Жодної суми, що ми щось не доплатили, теж не було. Це безпідставні емоції. Мені дуже прикро, що псується імідж нашої мережі, однієї з найбільших у Львові, де працює 1800 людей», – сказав Олександр Бережанський.

Власник мережі також спростував інформацію про низькі зарплати і наголосив, що некоректно було порівнювати зарплати «Ашану», «Метро», «Сільпо» з їхньою невеликою мережею.

«Нас можна було порівнювати, наприклад, з «Своїм маркетом» і так далі, але точно не з такими монстрами. Це або наклеп через конкурентів, або Андрій Іванович, можливо, не вник у деталі та в цифри, і його помічники, скажімо, не ті дані представили й не під тим ракурсом це показали», – прокоментував Олександр Бережанський.

Зазначимо, що магазини продуктів харчування «Близенько» у Львові почали розвивати із 2013 року. Мережа маркетів «Близенько» входить до «Berta Group», власником якої є Олександр Бережанський.

Христина Гоголь, Софія Шавранська

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!