У міськраді Львова планують повернутися до добудови Ряшівської наступного року

2239 0
Будівництво вулиці заморозили у 2011 році через борги перед підрядником та проблемні земельні ділянки.

Під час пленарного засідання ЛМР 24 січня, директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк оприлюднила дорожню карту про реалізацію петиції про добудову вулиці Ряшівської.

Читайте також: Заморожена Ряшівська. Чому три кілометри вулиці будують сім років

За її словами, ТзОВ «Онур Конструкціон» досі не отримало від держави 21 млн гривень за виконані роботи першої черги у 2011 році.

«Якщо у 200 році вартість будівництва вулиці становила 143 млн гривень, то нині, за мінімальними підрахунками, вона становить 430 млн гривень», – сказала Ірина Маруняк.

За її словами, досі залишаються не вирішеними питання з садівничими кооперативами «Садівник» і «Урожай», через які пролягають червоні лінії будівництва.

«На наступний рік ми запланували зробити вулицю Суботівську, закінчити реконструкцію площі Двірцевої, вулиць Хмельницького та Хуторівки, тому я погоджуюсь, що проект 2010 року треба коригувати, але ми маємо бути свідомі того, що приступати до робіт необхідно через рік після виготовлення ПКД, не пізніше», – додала Ірина Маруняк.

За її словами, коригувати проект планують у 2020 році, а безпосередньо продовжити роботи – 2021 року.

Читайте також: Львівські депутати підтримали петицію про продовження трамвая з Сихова до Наукової

Нагадаємо, вулицю планували збудувати у межах підготовки до Євро-2012. Через держборг та власників приватних ділянок, через які планували прокласти вулицю, підрядник припинив роботи, збудувавши два відрізки вулиці. На початку 2013 року на одній із ділянок поблизу вулиці Ряшівської планували побудувати спорткомплекс до «Євробаскету – 2015», який мав відбутися у Львові. Проект передбачав й будівництво вулиці. Втім цей проект також заморозили

У лютому торік ЛКП «Львівавтодор» отримало дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо земельної ділянки біля Львівського аеропорту для будівництва вулиці Ряшівської. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!