У міськраді Львова заговорили про зростання ціни на проїзд в маршрутках

3052 0
Чиновники хочуть провести круглий стіл з перевізниками, щоб знайти компроміс.
фото: ua.comments.ua

фото: ua.comments.ua

Львівська міськрада планує провести круглий стіл з місцевими перевізниками, щоб поговорити про вартість проїзду у львівських маршрутках, каже заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: М – маршрутка, Р – рагуль. Абетка львівського транспорту

Чиновник каже, що 9 гривень, як хочуть перевізники – це задорого. Проте, додає він, все дорожчає і треба шукати вихід зі ситуації.

«В Одесі тариф на проїзд у міському транспорті становить 7 грн, у Харкові 7-8 грн, залежно від маршруту, у Дніпрі – 7 грн, у Києві – 8 грн, у Запоріжжі – 7-8 грн. Навіть менші міста, як Тернопіль і Херсон, також пішли на коригування тарифу та збільшили його до 6 грн. Також варто зазначити, що на приміських маршрутах Львівської області мінімальний тариф на перевезення становить 7-9 грн», – кажуть в міськраді.

Читайте також: Передайте далі. Репортаж із львівської маршрутки

Андрій Білий зазначає, що Львів намагається збільшити кількість комунального транспорту, але він закриває лише половину маршрутів по місту.

«Ми розуміємо, що коли собівартість зростає, то є підстави для діалогу щодо коригування тарифу. Та у цій ситуації, яка є зараз, необхідно йти на компроміс з перевізниками, у форматі круглого столу, щоб напрацювати можливі варіанти виходу із ситуації», – Андрій Білий.

Раніше Tvoemisto.tv писало про графік руху маршруток у Львові та розказувало, куди скаржитись на неякісний громадський транспорт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!