У МОН дадуть можливість старшокласникам обирати предмети навчання

1511 0
Обов'язковим предметом в профільній школі буде українська мова та література.
Фото: istockphoto.com

Фото: istockphoto.com

Після формування в Україні профільної старшої школи учні зможуть обирати предмети, які хочуть вивчати. Про це в повідомляє Osvita.ua з посиланням на міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

За його словами, наразі Міністерство освіти формує старшу профільну школу.

«І не тільки в школі, а і в профтехучилищах буде профілізація, вони будуть існувати як професійні ліцеї. Якщо ми хочемо, щоб з нашою освітою рахувалися в світі, щоб наша освіта була зрозумілою, ми не повинні відставати від загальносвітової концепції. І будуть акценти за предметами з 10 по 12 клас», – сказав він.

Читайте також: Що написали абітурієнти у творах на ЗНО

Очільник МОН також повідомив, що обов'язковим предметом в профільній школі буде українська мова та література. Інші предмети школярі зможуть обирати самостійно, в залежності від власних здібностей.

«Я б і математику залишив як обов'язковий предмет – вона систематизує мислення, формує логіку. А далі вже все залежить від здібностей. Хоча є люди, які не схильні до математики, але можна програму побудувати так, щоб і таким учням було комфортно. Рахувати й писати все одно всім потрібно вміти. Хоча б для того, щоб калорії підраховувати», – додав Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, що 28 грудня Кабінет Міністрів України схвалив проєкт Указу президента України про Премію учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які здобули повну загальну середню освіту та отримали максимальну кількість балів за результатами ЗНО. Проект передбачає заснування 20 щорічних премій, які виплачуватимуть одноразово. Кожна премія становитиме 5 тисяч гривень.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!