У МОН планують забезпечити комп'ютером кожного вчителя до 2024 року

1667 0
Усього планують закупити близько 65 000 ноутбуків орієнтовною вартістю 20 000 грн.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

До 2024 року Міністерство освіти і науки України планує забезпечити всіх вчителів персональними комп'ютерами. Так, за інформацією МОН, у 2021 році в межах ініціативи разом із Міністерством цифрової трансформації щодо забезпечення вчителів ноутбуками оголосили тендери на майже 49 000 ноутбуків.

«В ідеалі кожен педагогічний працівник повинен мати змогу користуватися особистим ПК на роботі, як будь-який, наприклад, офісний працівник. Так само кожен учень має бути забезпечений такою можливістю», – повідомляють у пресслужбі МОН.

Читайте також: У МОЗ не бачать підстав для того, щоб не допускати в школу невакцинованих вчителів

Усього планують закупити близько 65 000 ноутбуків орієнтовною вартістю 20 000 грн.

Нагадаємо, напередодні в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що в разі посилення карантин, працювати будуть лише ті школи, де щеплені 80% вчителів. Водночас головний державний санітарний лікар Ігор Кузін сказав, що юридичних підстав аби не допускати невакциновану від коронавірусу людину до роботи немає. Він зазначив, що кожен вчитель і лікар – працівник критичної інфраструктури і має подавати правильний приклад, і це слід розуміти.

Додамо, що вчителі були в другій черзі на вакцинацію, згідно з дорожньою картою щеплень від МОЗ. Працівників галузі освіти щеплювали препаратом від коронавірусу виробництва Pfizer. У МОН також думали про те, аби ввести для вчителів обов'язкову вакцинацію від коронавірусу.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!