У МОЗ розповіли, скільки живе коронавірус Covid-19 і які тварини його переносять

11372 0
Усі коронавіруси у замороженому стані можуть жити до двох років.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, як поводить себе коронавірус Covid-19 і які тварини можуть передати його людині.

Зазначається, що усі коронавіруси стабільні в замороженому стані, згідно з дослідженнями інших коронавірусів, які показали виживання до двох років при -20° C. Дослідження, проведені на SARS-CoV, що викликає Covid-19, і MERS-CoV, показують, що ці віруси можуть зберігатися на різних поверхнях протягом декількох днів в залежності від комбінації параметрів – температури, вологості і світла.

Читайте також: План В. Де на Львівщині лікуватимуть хворих на коронавірус, якщо такі будуть

«Найбільш ймовірними природними резервуарами для SARS-CoV-2 є кажани, але вважається, що вірус подолав видовий бар'єр для людини від іншої проміжної тварини-господаря. Цими проміжними тваринами-господарями можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини, яких ще не ідентифіковано», – ідеться в повідомленні МОЗ.

Щодо життя MERS-CoV, то при температурі охолодження (4°C) MERS-CoV може залишатися життєздатним до 72 годин.

«Гігієна харчових продуктів і належні методи забезпечення безпеки харчових продуктів можуть запобігти їх передачі через продукти харчування. Зокрема, коронавіруси є термолабільними, що означає, що вони чутливі до нормальної температури приготування (70°C). Тому, як правило, слід уникати споживання сирих або недоварених продуктів тваринного походження. З сирим м'ясом, сирим молоком або сирими органами тварин слід поводитися обережно, щоб уникнути перехресного забруднення сирої їжі», – додають в МОЗ.

Читайте також: Які країни не рекомендують відвідувати через коронавірус. Перелік

Нагадаємо, в українки в Італії виявили коронавірус.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!