У МОЗ розповіли, як працюватимуть кафе та ресторани, коли їм дозволять відкрити зали

3123 0
Має бути безконтактне меню та перегородки між столами.
ФОТО: СОЦМЕРЕЖІ

ФОТО: СОЦМЕРЕЖІ

У Міністерстві охорони здоров'я оприлюднили правила, за якими мають працювати ресторани і кафе, коли їм дозволять відкритись повністю.

Правила передбачають періодичне вимірювання температури у працівників, маркування у закладі для дотримання відвідувачами дистанції не менше, аніж 1,5 метри, та можливість використання багаторазового посуду – за умови, що його митимуть у посудомийці за високої температури.

Читайте також: Які ресторани у Львові відкрили літні майданчики. Перелік

Заклади, яким дозволять відкрити зали, не зможуть проводити бенкети, також буде заборонена робота дитячих кімнат та зон самообслуговування. Заходити у приміщення ресторанів можна буде лише у супроводі працівника, а меню має бути безконтактним. Працівники ресторану або кафе мають бути у масках та рукавичках, а в санвузлах має бути рідке мило, антисептики та паперові рушники. Також антисептики мають бути на вході.

За одним столиком можуть перебувати не більше чотирьох людей, без урахування дітей до 14 років. Окрім того, столики на більшу кількість людей мають бути розділені перегородками.

У закладах, що працюватимуть на виніс, замовлення потрібно робити дистанційно, а черги очікування на замовлення – заборонені. Замовлення має видаватись у закритій тарі через спеціальне вікно, а розрахунок бути безготівковим.

Нагадаємо, в Україні зали кафе і ресторанів можуть запрацювати вже від завтра, 5 червня. Утім, у Львівській області очікувати на послаблення карантину наразі не варто, тому що тут показник для послаблення перевищує норму удвічі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!