У музеї історії України розказали деталі позову про знесення храму-МАФу УПЦ МП

731 0
Капітальна споруда побудована без жодних дозволів.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Суд має зобов’язати релігійну громаду власним коштом демонтувати самочинно збудовану споруду на території Національного музею історії України та привести земельну ділянку у попередній стан. Про це повідомляється на сторінці музею у Facebook.

«Послуговуючись юридичними термінами, це – землі історико-культурного призначення. Земельне законодавство визначає статус такої землі як особливо цінної, що перебуває під захистом держави. З огляду на режим використання земельної ділянки та законодавчо встановлені обмеження діяльності у межах території пам’ятки, будь-яке будівництво, у тому числі здійснюване релігійною громадою, заборонено», - наголошують музейники.

Під час підготовчого судового засідання суд з’ясував обсяг позовних вимог, розглянув заяви та клопотання сторін, а також визначив обставини справи, які підлягають встановленню.
 
Зібрано необхідні докази, зокрема, за клопотанням музею, фахівці Київського НДІ судових експертиз провели судову земельно-технічну експертизу. Вона встановила факт розміщення на території музею капітальної споруди каплиці. Експерти виміряли її площу, визначили точні координати та з’ясували розмір земельної ділянки, зайнятої спорудою. Власне, вимога про звільнення цієї ділянки і є предметом позову музею.
 
 
До участі у справі залучено третіх осіб – Міністерство культури та інформаційної політики України, а також Київську міську державну адміністрацію. Вони подали до суду заяви, в яких виклали аргументовані правові позиції та підтримали позовні вимоги музею.
 
Нагадаємо, Господарський суд Києва закрив підготовче засідання у справі щодо знесення храму-МАФу УПЦ (МП) на території Музею історії України і призначив розгляд справи по суті на 8 лютого.
 
Станіслав Нестеренко
 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!