За яких умов українці можуть перебувати в ЄС понад 90 днів. Роз'яснення МЗС

4087 0
У Міністерстві закордонних справ України роз'яснили, якими будуть умови безвізового режиму для громадян України стосовно часу перебування у ЄС.
фото:zn.ua

фото:zn.ua

У відомстві зазначили, перевищення дозволеного строку перебування може стати причиною відмови у в’їзді до держав-учасниць Шенгенської угоди у майбутньому. У разі необхідності більш тривалого перебування на території Шенгену, громадянин України повинен звернутись до консульства відповідної країни з метою оформлення візи належного типу.

Якщо про те, що сукупний строк вашого перебування може перевищити 90 днів протягом 180 днів, стало відомо до початку поїздки, вам необхідно якнайшвидше звернутися до консульської установи держави призначення з метою отримання консультації та, залежно від випадку, оформлення візи необхідного типу.

Читайте також: Що нам дасть безвіз: у МЗС відповіли на найпоширеніші питання українців 

Якщо про ризик перевищення дозволеного строку стало відомо після початку подорожі, вам необхідно невідкладно звернутися до міграційних органів влади держави перебування для отримання консультації та врегулювання вашого міграційного статусу.

У виняткових випадках термін перебування може бути подовжено, наприклад, у разі необхідності термінового лікування, стихійного лиха, виникнення інших непереборних обставин.

У МЗС також наголосили, що безвізовий режим не означатиме права на проживання чи на працевлаштування в ЄС.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!