Київ

У Національному музеї Шевченка відкрили виставку «Піднятися до себе»

1098 0
Виставка працюватиме до 20 червня.

У трьох залах Національного музею Тараса Шевченка за взаємодії з Національним музеєм історії України у Другій світовій війні, презентували виставковий проєкт «Піднятися до себе». 
 
За задумом сучасних художників Антона Логова і Андрія Дудченка, проєкт пропонує можливість поміркувати про пропрацювання досвіду, психологічних і соціальних проблем воєнного часу за допомогою мистецтва – малюнків Тараса Шевченка.
 

Шість малюнків із серії «Телемак – Діоген», виконані на засланні, демонструють рух Шевченкової думки від темного до світлого, від розпачу до віри в свої сили і переконання. Вони – своєрідне свідчення переживання буття на чужині, ув’язнення в «незамкнутій тюрмі» душевної самотності, фізичних страждань. Це не лише рефлексії, а й водночас процес катарсису, реабілітації душевних сил митця, відживлення його духовної міцності.

Антон Логов та Андрій Дудченко у свій спосіб продовжують Шевченкову мистецьку традицію подолання обставин. Дудченко, звертаючись до античних мотивів, іде шляхом формальної деконструкції образів із метою конструювання нового сенсу. Логов у живописі – адепт абстракції, тож опозицію «зло / добро», «зневіра / надія» осмислює завдяки кольору.

Крім того, як художник Національного музею історії України у Другій світовій війні, Логов уже другий рік працює з артефактами, зібраними в місцях бойових дій, здійснюючи просторове рішення експозицій.

Коли: до 18 червня

Де: Національний музей Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 12).

До слова, нещодавно відкрили виставку робіт переможців міжнародного фестивалю МАЛЮЙ.UA, також у Національному музеї історії України працює виставка «Портрети Маріуполя».
Фото: Illya Bel / Facebook
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!