У Німеччині змінять суму виплат для українських біженців

11381 0
До Німеччини з 24 лютого 2022 року переїхали майже 900 тисяч людей.
Фото: Getty image

Фото: Getty image

Українці, які виїхали до Німеччини через російську агресію, з початку 2023 року отримуватимуть більшу фінансову допомогу.

Джерело: німецьке видання Redaktions Netzwerk

З 1 січня 2023 року запрацює проєкт, який передбачає коригування виплат від держави через інфляцію. Тож, біженці, які отримали новий правовий статус після 90 днів перебування у Німеччині, потрапляють під дію базової допомоги з безробіття Hartz IV. 

Читайте також: У Польщі змінять закон про допомогу українським біженцям. Що відомо

З наступного року українці отримуватимуть:

  • одинокі дорослі – 502 євро на місяць;

  • батьки-одинаки – 502 євро;

  • повнолітні громадяни України – 451 євро;

  • діти 14-17 років – 420 євро;

  • діти 6−13 років – 348 євро;

  • діти до 5 років – 318 євро.

Зазначимо, що наразі українські біженці з 1 червня отримують допомогу з безробіття, яку видає центр зайнятості. Виплати становлять 449 євро на місяць, якщо українець проживає самостійно. Для члена цілої родини сума менша – 404 євро на особу. Відомо, що до Німеччини з 24 лютого 2022 року переїхали майже 900 тисяч людей.

Нагадаємо, із лютого українців, які змушені покинути свої домівки, приймає весь світ.  Біженці з України отримували безкоштовне житло, грошову допомогу, медичні послуги і освіту. Низка країн поступово зменшує розмір допомоги українцям, а деякі навпаки. Tvoemisto.tv підготувало ТОП-10 країн, куди українці їдуть у пошуках притулку та зʼясувало, на що там можна розраховувати. Детальніше читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!