У пам’ятці архітектури в центрі Львова реставрують історичний балкон. Фото

1724 0
Це – перший будинок, який роблять за цією програмою співфінансування реставрації балконів.
фото лілії онищенко

фото лілії онищенко

У Львові, на вул. Стецька, 4, реставрують еркер та балкон. Роботи виконує фірма «Ренесанс» за програмою співфінансування міста та мешканців. Про це повідомила керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

За її словами, мешканці будинку – активні і вже розглядають можливість реставрації усього фасаду.

Читайте також: Нова голова для лева. Як у Львові рятують унікальні балкони. Фото

За кошти міста реставруватимуть еркер, а відновлення історичних балконів співфінансуватимуть мешканці. Це – перший будинок, який роблять за цією програмою співфінансування реставрації балконів. 10 тисяч гривень дали власники квартир, які мають балкони з головного фасаду.

Нагадаємо, у Львові погодили програму співфінансування реставрації балконів у будинках-памꞌятках архітектури. Фінансова частка мешканців становить 10 тис. гривень за один балкон. Решту суми вартості оплачує місто. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!