Білі тополі зі Снопківського пересадили у парк Франка. Фото, відео

1591 0
Ці дерева часто використовували у палацових парках, які у Львові були сформовані в кінці 19-го сторіччя.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У парку імені Івана Франка у Львові висадили білі тополі. Їх напередодні, у суботу, викопали зі Снопківського парку. Зокрема, одну з них, висота якої сягала вісім метрів, висадили неподалік від входу у парк з вулиці Січових стрільців. До цього процесу були залучені техніка ЛКП «Зелений Львів» та працівники парку «Високий Замок».

Як повідомила Tvoemisto.tv керівниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Олександра Сладкова, білу тополю не вирощують в розсадниках, тому вирішили її пересадити. За словами чиновниці, це одне з найбільших дерев, які ростуть у місті.

«Дуб масивніший, він живе довше, але по об’єму все ж більша тополя біла. Одна з таких росте в Парку культури, біля монументу Слави, і має в охопленні шість метрів», – каже вона.

Олександра Сладкова додала, що пересаджування тополі це важке завдання. Її довелося викопувати з обширною кореневою системою.

Керівниця управління екології та природних ресурсів додала, що висаджують їх уже на місці зрубаних тополь.

За її словами, білі тополі часто використовували у палацових парках, які у Львові були сформовані в кінці 19-го сторіччя.

Як повідомив садівник Снопківського парку Марко Босович, те, що тополі викопали з парку, яким він опікується, не є проблемою, бо там це був густий самосів.

Ще дві – третю та маленьку четверту висадять біля дитячого майданчика парку Франка.

Фото, відео Тарас Бабенчук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!