У парках Львова обстежують дерева. На аварійні нанесли мітки

8893 0
Позначки на деревах зробили працівники управління екології та природних ресурсів міськради Львова.
Фото: Олександра Сладкова

Фото: Олександра Сладкова

У двох парках Львова – Замарстинівському та «700-річчя Львова» обстежують дерева. Так, на деякі аварійні дерева червоним кольором нанесли мітки з відповідними номерами.

Як повідомляє управління екології та природних ресурсів ЛМР, через аварійність їх планують зрізати.

Читайте також: Замість хащів ботанічний сад. Як львів'янин перетворив сквер на квітучий сад

«Мітки на деревах, які є у парку 700-річчя Львова та Замарстинівському, зроблені управлінням при обстежені. Ці дерева перебувають в аварійному стані і будуть видалені», – пояснюють в управлінні.

Нагадаємо, що у Ботанічному саду ЛНУ ім. Івана Франка висадили саджанці клепарівської черехи. Це унікальний сорт рослини, виведений у Львові у XVI сторіччі. Хоча вид дерева є традиційним для Галичини, його неможливо було знайти у сучасному Львові. Через промисловий розвиток у період близько 30-х років XX століття клепарівські черехи повністю зникли з міста. Відео тут.

Фото управління екології та природних ресурсів ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!