У парку «Погулянка» за 247 тисяч гривень відремонтують відсівні доріжки

1191 0
Вони фінансуються коштом поточного утримання парків.
Фото: вікіпедія

Фото: вікіпедія

У львівському парку «Погулянка» ремонтують близько 1800 кв. метрів відсівних доріжок, що простягаються довкола каскаду озер. Про це повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

«Ми ремонтуємо відсівні доріжки в парку «Погулянка». Площа ремонтованих шляхів – близько 1800 кв. метрів. Вартість робіт становить 247 тис. грн. Вони фінансуються коштом поточного утримання парків»,  зазначила вона.

Читайте також: У парку Франка за унікальною технологією облаштовують доріжку

Нагадаємо, що у Львові облаштовувати алею від будинку садівника до центрального входу в парк Франка. На це коштів із міського бюджету не виділяли, водночас зробили за спонсорські гроші. Ремонт та водовідведення коштували орієнтовно 5 млн гривень, які виділив інвестор.

Для довідки

Львівський лісопарк «Погулянка» розташований на південному сході міста, між вулицями Пасічною, Вашинґтона, Зеленою та Личаківським кладовищем.

У ХVІІ ст. власником місцевих ґрунтів був львівський бургомістр Ян Аттельмаєр (Attelmajer), якому у 1641 р. вдалося за малу суму 6 злотих на рік взяти в оренду міські лани, що сягали майже Снопкова і Винників. У 1810 р. за 20000 злотих ця територія перейшла у власність адвоката Франциска Венґлінського відомого у Львові своєю підприємливістю. Саме за часів Венґлінського місцевість отримала назву «Погулянки».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!