У «пацієнта №1» в Україні перший тест дав негативний результат на коронавірус

2010 0
Для хворих та для тих, у кого є підозри діє принцип «двох негативних результатів».
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

У мешканця Чернівців, в якого першим в Україні офіційно діагностували захворювання на COVID-19, перший тест дав негативний результат. Про це на брифінгу заявила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

За її словами, медики отримали перший негативний результат «від пацієнта №1», у якого попередні тести давали позитивні результати щодо коронавірусу.

Вона також додав, що через дві доби у цього пацієнта так само відберуть зразки, і якщо цей тест так само буде негативний, тоді можна говорити про повне одужання. Принцип «двох негативних результатів» діятиме і щодо інших хворих на коронавірус та тих, хто контактував з ними.

Читайте також: Коронавірус та карантин в Україні. Оперативна інформація в один клік

Нагадаємо, у Чернівецькій області виявили два нові випадки зараження коронавірусом COVID-19 – інфіковані дві жінки.  Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, зараз їх стан задовільний.

Загалом в Україні виявили вже п’ять випадків зараження коронавірусом, з них четверо у цьому регіоніУ Чернівецькій області оголосили надзвичайний стан. 71-річна жінка на Житомирщині померла від ускладнень. 

За кордоном лікуються ще шестеро українців. Зокрема по двоє хворих в Німеччині та Італії та по одному в Молдові та ОАЕ. Одна українка в Італії померла від ускладнень коронавірусу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!