У перші дні війни львівський вокзал приймав у 20 разів більше людей, ніж у мирний час

1911 0
Укрзалізниця 24 лютого почала працювати за новими правила, які допомогли врятувати мільйони людей.
Фото: REUTERS

Фото: REUTERS

Із перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну львівський залізничний вокзал приймав по 100 тисяч людей на добу, тоді як до війни — 5 тис. Про це розповів голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін під час саміту перших леді та джентльменів.

За його словами, Укрзалізниця 24 лютого почала працювати за новими правила, які допомогли врятувати мільйони людей. 

«Ми прийняли рішення, що пасажири можуть їхати без квитків, першочерговість посадки надавалась жінкам та дітям. Ми розуміли, що потрібно дати можливість людям виїхати, ми розуміли, що комфорт менш важливий, ніж життя», — розповів Олександр Камишін.

Читайте також: До 3 тисяч пасажирів у поїзді. Львівський залізничний вокзал отримав відзнаку за рекордну евакуацію людей

Він зазначив, що зараз евакуаційний потік спадає. Винятками є міста, які обстрілює ворог. 

«Зараз є більш важливе завдання — повернути всіх охочих українців додому й залишити тих, українців, які не виїхали», — зазначив він.

Нагадаємо, що з перших днів війни на Львівському залізничному вокзалі годували людей, котрі приїхали поїздами з регіонів України, де тривали обстріли та падали ракети. На польовій кухні, що неподалік вокзалу, за добу варили кілька 320-літрових казанів гарячої страви, при тому, що один казан вміщає 1200 порцій. Як і хто працював на вокзалі у польовій кухні, читайте у матеріалі

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!