«У перші дні було по 60 волонтерів, зараз – п'ять». У Львові шукають охочих плести маскувальні сітки

6535 0
Штаб працює щодня з 15.00 по 20.00, а на вихідних – з 15.00 по 19.00.
Фото: Твоє Місто / Іван Станіславський

Фото: Твоє Місто / Іван Станіславський

У Львові на вул. Дорошенка, 7 діє Центр міжнародної культурної асоціації «Новий Акрополь», який через брак волонтерів закликає львів’ян і гостей долучатися до плетіння маскувальних сіток для військових. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив волонтер і викладач Центру Андрій Українець. 

«На третій день, коли почалася війна, ми знайшли можливість плести маскувальні сітки. Спершу були на вул. Валовій, а тоді нас скерували у ще іншу локацію, де провели майстер-клас. Зараз ми в центрі міста. В перші дні волонтерів було дуже багато, в день могло бути до 60 людей. З часом кількість зменшувалася, і зараз – великий брак рук», – каже він.

Читайте також: У Львові закликають плести маскувальні сітки і приносити допомогу для військових

Від початку повномасштабної війни волонтери центру сплели тут близько 60 сіток розміром 16 метрів квадратних, як їхній куб, на якому сітки плетуть. Для військової техніки потрібно щонайменше дві сітки такого розміру, які з’єднуються, хоча інколи просять і більші. 

Андрій Українець зазначає, що зараз до плетіння сіток у кращому випадку долучаються до десяти волонтерів, але зазвичай від трьох до п’яти. Щоб сплести одну сітку раніше потрібно було щонайменше три дні, а зараз через брак волонтерів це роблять на день довше. Якщо потрібна більша сітка, то можуть плести і 5-6 днів. 

«Не всі розуміють, як потрібні ці сітки військовим. Одного разу у нас хотіли замовити близько сотні маскувальних сіток, але ми беремо замовлення на 5-6 сіток. Якби мали можливість, то робили б більше», – додає він. 

Зазначимо, що штаб на вулиці Дорошенка, 7 працює щодня з 15.00 по 20.00, на вихідних з 15.00 по 19.00. Контактний телефон: 098 448 98 00.

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення росії в Україну вже майже чотири місяці у Львові волонтери плетуть маскувальні сітки, збирають гуманітарну допомогу, спорядження та техніку для військових. Щоразу потреба у маскувальних сітках зростає, натомість у рази поменшало охочих їх плести. Tvoemisto.tv з'ясувало потреби низки гуманітарних штабів у Львові, які підтримують військових та цивільних. Більше тут.

Фото Івана Станіславського/Твоє Місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!