У Польщі робитимуть безплатні антиген-тести в аптеках і скоротять термін карантину

3113 0
Під час п’ятої хвилі пандемії коронавірусу можна буде безплатно виконати антиген-тест у будь-якій аптеці.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Польський уряд запроваджує додаткові заходи через нову хвилю пандемії коронавірусу в країні. Серед них – скорочення терміну карантину, безплатне тестування на коронавірус в аптеках та збільшення кількості ліжок для хворих пацієнтів у лікарнях.  Про це повідомляє Польське радіо.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький заявив, що під час п’ятої хвилі пандемії коронавірусу можна буде безплатно виконати антиген-тест у будь-якій аптеці.

Читайте також: Польща відкрила кордони для українських туристів

«Ми розширюємо можливості тестування. З 27 січня безплатні тести на антиген – у кожній аптеці», – каже очільник польського уряду.

Із понеділка також скоротять термін карантину до 7 днів. А люди від 60 років упродовж 48 годин після позитивного тесту на коронавірус можуть викликати додому лікаря першого контакту. Польський уряд також планомірно збільшуватиме кількість Covid-ліжок.

Нагадаємо, що 15 грудня почали діяти зміни щодо перетину кордону для громадян, які прибувають до Республіки Польща з-поза меж Європейського Союзу (у тому числі з України). Так, під час перетину кордону подорожні мають показати негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 24 години до перетину кордону, рахуючи від часу, коли цей тест зробили. Його можна робити як в країні, з якої особа прибуває, так і на території Польщі. Важливо, що така вимога стосується, в тому числі вакцинованих осіб.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!