Поляки почали реконструкцію євроколії через Львівщину. Що з українською стороною

6682 0
На Львівщині відновлять вузьку колію з Нижанкович до Хирова.
Фото: prykordonnya.info

Фото: prykordonnya.info

У Польщі стартує реконструкція європейської колії за маршрутом Перемишль – Нижанковичі – Хирів, також відомий як лінія 102. Зокрема, польська сторона вже виготовила проєктну документацію та розпочинає капітальний ремонт своєї ділянки від Перемишля до Нижанковичів, протяжністю 7 км. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

На Львівщині за цим залізничним маршрутом є діючою широка колія. Натомість від Нижанковичів до Хирова планують відновити вузьку колію. З його слів, наразі вирішується питання, за чиї кошти будуть реалізувати роботи.

Читайте також: На Львівщині стартує відновлення євроколії до кордону з Польщею

«Наразі про суму і терміни говорити не можемо, але те, що ми її робитимемо – це точно. Для проведення реконструкції нам потрібна ПКД, виготовлення якої займе 2-3 місяці. Проте ми хочемо її відновити в умовах експлуатаційного утримання. Оскільки колія діюча, потрібно лише зробити вузьку колію. Це можна проводити через дефектні акти, і залізниця це може зробити. Для цього потрібні кошти або матеріали», – каже Юрій Бучко.

Він додає, що у найближчі тижні мають вирішити питання щодо фінансування. У разі часткової допомоги польської сторони роботи вже невдовзі вдасться розпочати.

Зазначимо, що лінія 102, яка не експлуатується з 1995 року, сполучає два польські регіони і пролягає через територію України. Раніше вона курсувала з Перемишля через пункт пропуску на кордоні Мальховіце – Нижанковичі до Хирова в Україні.

Нагадаємо, про відновлення залізничної лінії розпочали говорити ще у 2016 році. Тоді ремонт ділянки протяжність 12 км з Перемишля до Нижанкович польська влада планувала виділити 40 мільйонів злотих. Проте через неготовність української сторони роботи у Польщі не розпочали.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!