Політична реклама

У Польщі запустили перший польськомовний портал про Україну

1377 0
У Польщі запустили портал про Україну UkrainaOnline.pl польською мовою. Про це розповіла одна з авторок сайту Мирослава Наконечна.

Засновником сайту є Тома Савчак, магістер українсько-польської філології Вармінсько-Мазурського університету, співавтором - Мирослава Наконечна, також магістер Вармінсько-Мазирського університету.

«Сайт UkrainaOnline.pl поки що є єдиним польськомовним порталом, де ми публікуємо інформацію про події в Україні, а скористатися нею можуть і поляки, і українці. Польські ЗМІ багато в чому замовчують події східних держав, і саме тому цей ресурс буде мати велике значення, особливо для української меншини, що проживає в Польщі, яка не знає мови, особливо правопису. Серед наших знайомих багато поляків, які цікавляться культурою, політикою та економікою України і висловлюють своє невдоволення щодо відсутності можливості стежити за всіма важливими подіями на українських сайтах», - коментує Мирослава Наконечна.

Автори UkrainaOnline.pl є добровольцями і за роботу над сайтом не отримують винагороди.
Проект фінансується підприємством Томи Савчака Klimat Service.

«Ми надіємось, що перспективи у нас гарні, тим більше, що сьогоднішні користувачі інтернету - це молоді люди, які відкриті для пізнавання нової культури, історії та політики сусідніх держав, а також шанують історію обох держав. У них вже немає ненависті до українців, але навпаки цікавість», - резюмує пані Наконечна.

Джерело: «Телекритика»

ТЕГИ: Інтернет

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!