У Поморянському замку починають реставрувати східну вежу

2492 0
Вартість робіт становить 6,8 млн грн.
Фото: Pomoriany Castle/ Поморянський замок

Фото: Pomoriany Castle/ Поморянський замок

Наступного тижня на Львівщині розпочнуть роботи із реставрації східної вежі Поморянського замку. Про це повідомила кураторка ініціативної групи з відродження Поморянського замку та засновниця благодійного фонду «Спадщина.UA» Ганна Гаврилів.

Читайте також: Як рятують унікальний Поморянський замок. Актуальні фото

На реставрацію вежі цього року виділили 3 млн грн. Натомість кошторисна вартість робіт становить 6,8 млн грн, тому що потрібно зробити ще низку супровідних демонтажних та протиаварійних робіт для сусідніх частин будівлі.

«Ми маємо довести реставрацію до кінця, мати щось доконане, інакше в цю справу ніхто не повірить. Тому через два тижні будемо шукати підтримки, залучати всіх небайдужих для того, аби сповна профінансувати проєкт», – каже Ганна Гаврилів.

За її словами, реставрацію східної вежі планують завершити до кінця цього року. А профільні департаменти ЛОДА просять сприяти із вчасною оплатою робіт, аби жодним чином не зупиняти процес.

До кінця 2020 року сподіваються відреставрувати вежу і підготувати її до експозиційного огляду.

Нагадаємо, що на шляху до Поморянського замку хочуть відкрити музей стрілецької звитяги у садибі, в якій мешкав організатор Січового Руху на Галичині Кирило Трильовський.

Нагадаємо, що у 2017 році у Поморянському замку, який є пам'яткою архітектури національного значення, розпочали роботи з ліквідації аварійного стану пам'ятки.

Поморянський замок перебував у аварійному стані з 70-х років минулого століття, а 2008 почали валитись стіни. Активісти неодноразово просили допомогти врятувати пам’ятку архітектури XIV ст. У 2016 році у замку виявили унікальні старовинні розписи на стінах. Пізніше у замку провели протиаварійні роботи та влаштували дерев’яні підпори. 

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!