У промзоні Львова планують реконструювати транспортну мережу і добудувати вулицю Творчу

5119 0
У проєкті опрацювали планувальне рішення щодо використання території орієнтовною площею 27 га.
google maps

google maps

У Львові планують реконструювати транспортну мережу для забезпечення транспортної доступності до підприємств у районі вул. Ковельської. Відповідний проєкт детального плану території перебуває на стадії громадських обговорень. Майже вся територія ДПТ, що розташована в Личаківському районі – промислова зона з підприємствами, які продовжують функціонувати.

У проєкті опрацювали планувальне рішення щодо використання території площею 27 га. Там діють промислові підприємства, однак ефективність освоєння території та їхня екплуатація ускладнена через незадовільну транспортну мережу – єдиний доїзд загального користування (вул. Творча) в середину промтериторій є тупиковим, довжиною понад 200 м та без розворотного кільця на землях загального користування. Техніко-економічне обгрунтувння «Будівництво проектованої дороги від вул. Пластової до вул. Творчої» на замовлення ЛКП «Львівавтодор» розробив ЛКП «Інститут просторового розвитку» ще у 2018 році. 

Читайте також: Вулиці Творчу та Пластову планують з'єднати новою вулицею

«Мета ДПТ – реконструкція транспортної мережі, влаштування доїзду для забезпечення нормативної транспортної доступності до усіх окремих підприємств в межах детального плану. Нова забудова тут не передбачена, пропозиції стосуються лише розвитку вуличної мережі, ув’язки транспортних зв’язків, благоустрою та коригування червоних ліній», – йдеться в пояснювальній записці.

Серед основних рішень – продовження вул. Творчої влаштуванням вул. Творча – Проектована (16 м в червоних лініях), а на перспективу – підключення локальної вуличної мережі до магістральних вулиць районного значення вул. Ковельська – Проектована та Проектована-1 з виходом на вул. Богданівську – Проектовану та вул. Галицьку для розвантаження транспортних потоків на вул. Хмельницького та створення альтернативного доступу вантажного транспорту в промзому в обхід житлових та громадських територій. Першочергово – на етапі від 3 до 7 років – мають освоїти території та збудувати проєктовану вулицю Творчу – Проектовану, вул. Проектовану-2 (до залізниці) та проїзд Проектована-3. 

Читайте також: У Львові планують добудувати вулицю Луганську, що має стати частиною середнього транспортного кільця

Додамо, що громадське обговорення проєкту детального плану території та звіту про стратегічну екологічну оцінку триває до 24 квітня 2023 року. 5 квітня відбудеться громадське слухання у приміщенні Центру архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа» за адресою: м. Львів, вул. Підвальна, 4. Початок о 15:00.   

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv вже розповідало, де у Львові можуть з'явитися нові вулиці.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!