У пункті пропуску на Львівщині планують запровадити електронну чергу. Як це працюватиме

9047 0
Пілотний проєкт хочуть апробувати у Краківці.
фото: shoppingpl.com

фото: shoppingpl.com

У пункті пропуску «Краківець» планують запровадити електронну чергу для перетину кордону. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів прессекретар Львівської митниці Роман Макар.

За його словами, такий пілотний проєкт — ініціатива ЛОДА, де приблизно два тижні тому сформували відповідну робочу групу з експертами, у тому числі ІТ-фахівцями Softserve.

«За задумом, громадянин, який хоче перетнути кордон, має зареєструватися в спеціальній програмі, яка матиме і мобільний додаток. Там він задаватиме певні дані — наприклад, номер авто та закордонного паспорта, після чого програма покаже доступний для бронювання час. Дані надходитимуть у бази як митників, так і прикордонників. Коли ж громадянин приїжджає на кордон, його перевіряють у базі даних, і, якщо він у ній є зареєстрований на цей час, його запускають у пункт пропуску», — розповідає Роман Макар.

Читайте також: Район Львівський. Що ще змінить децентралізація в нашій області

Як каже речник митниці, «Краківець» обрали для пілотного проєкту, оскільки він має найбільш придатну для цього інфраструктуру — для тих, хто зареєструється в чергу, виділять окрему смугу. Послуга має бути платною.

«Наскільки мені відомо, така послуга зараз працює в Естонії і коштує приблизно 1,5 євро. Приблизно така вартість планується і в нас», — каже він.

Свої напрацювання робоча група має представити до кінця вересня, говорить Роман Макар, після чого стануть відомі терміни впровадження електронної черги та інші деталі, які мають врахувати експерти. Якщо електронна черга успішно запрацює в «Краківці», її планують запровадити і в інших пунктах пропуску на Львівщині.

Додамо, що плани запровадити електронну чергу для перетину кордону озвучував ще у 2016 році тодішній голова ДФС Роман Насіров.

Анна Журба


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!