У Пустомитах за 31 рік існування міста вперше з'явилася ратуша із годинником. Фото

4043 0
Будівництво ратуші місту обійшлося у 26 млн грн.
Фото: Фейсбук/Тарас Баранецький

Фото: Фейсбук/Тарас Баранецький

У Пустомитах на Львівщині збудували нову ратушу. Відкриття планують у листопаді. У новій будівлі засідатиме міська рада Пустомитівської ОТГ. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів секретар Пустомитівської міської ради Андрій Жидачек.

Читайте також: Уже не райцентр. Чи знають у Пустомитах, що з ними буде після втрати статусу 

«Цю ратушу будували з нуля впродовж п’яти років. Там буде засідати нова міська рада. У Пустомитах були печі для випалювання вапна, така піч зображена і на гербі міста. Ратушу збудували у формі печі, будівля широка, зверху вежа. Там встановили перший годинник в місті», – каже Андрій Жидачек.

Ратушу будували за кошти міського бюджету Пустомит. Обійшлось це у 26 мільйонів гривень. Вона має три поверхи, є кімната з виходом до годинника, утім оглядового майданчика немає.

«26 мільйонів гривень – це повна вартість, разом із опаленням, меблями, технікою. Пустомити – це одне із наймолодших міст Галичини, маємо лише 31 рік відповідно до реєстру. Ратуші у місті не було», – додає Андрій Жидачек.

Читайте також: Посаг для Львова. Що принесуть у Львівську ОТГ Грибовичі і Малехів

Зазначимо, що Пустомити невдовзі втратять статус райцентру, а Солонка, Ков’ярі, Липники, Наварія, Малечковичі, Годовиця, Басівка стануть частиною Львівського району. На думку міського голови Пустомит Олега Серняка, Пустомити отримають від цієї адмінреформи більше позитиву, адже місто стане центром ОТГ, об’єднає довкола ще дві сільські ради і буде мати нові можливості щодо розвитку освіти, охорони здоров’я, культури, спорту.

Нагадаємо, що 17-го липня Верховна Рада проголосувала за ліквідацію 490 старих районів і утворення 136 нових. На Львівщині це означає, що замість 20 старих районів буде 7 нових: Червоноградський, Золочівський, Львівський, Дрогобицький, Яворівський, Самбірський і Стрийський. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!