У Раді пропонують скасувати перенесення робочих і вихідних днів

1962 0
Перенесення робочих днів є типовою радянською традицією, яка до сьогодні зберігається в деяких пострадянських країнах, зокрема, в Росії.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, відповідно до якого пропонують скасувати перенесення робочих і вихідних днів. Законопроєкт №4597 подала низка депутатів на чолі з Галиною Третьяковою від партії «Слуга народу».

Згідно з документом, депутати пропонують внести правку до ст. 67 Кодексу законів про працю України й заборонити перенесення робочих і вихідних на підприємстві, в установі чи організації.

Читайте також: Вікенд у Львові. Скільки коштує оренда помешкання і де його шукати

У пояснювальній записці до законопроєкту зауважують, що аналіз досвіду країн світу у питанні перенесення робочих днів доводить – у Білорусі, Польщі, Словаччині, Чехії, Литві, Франції, Німеччині, Данії, Нідерландах, США та інших країнах такої практики немає. Таким чином прагнуть узгодити українське законодавство про працю з законами Європейського союзу.

«Перенесення робочих днів є типовою радянською традицією, яка до сьогодні зберігається в деяких пострадянських країнах, зокрема, в Росії. Крім того, перенесення робочих днів призводить до 6-денного робочого тижня, що є порушенням законодавчих вимог до мінімального часу відпочинку працівника, який не може бути зменшеним.  Водночас перенесення робочих днів подекуди призводить до 4 неробочих днів поспіль, що знижує трудову мотивацію», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що цього місяця українці матимуть аж 12 вихідних днів загалом. Так, відпочивали з 1 по 3 січня, потім з 7 по 10. Кабмін рекомендував роботодавцям перенести робочий день з п'ятниці, 8 січня, на суботу, 16 січня.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!