У Раді урочисто встановили прапор Європейського Союзу. Відео

1080 0
Тепер на Україну чекає довгий шлях до членства через реформи.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Сьогодні, 1 липня, до сесійної зали Верховної Ради урочисто внесли прапор Європейського Союзу, встановивши його на трибуні поряд із прапором України. Подія присвячена набуттю країною статусу кандидата на членство у цьому європейському об'єднанні. Про це повідомляє видання Liga. 

Читайте також: Україна офіційно отримала статус кандидата в члени ЄС

Перед нардепами та президентом Володимиром Зеленським, який прийшов до Ради, відеозв'язком виступила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. За її словами, попри тотальну війну Росії проти України, остання підтримує роботу держінститутів, і в Брюсселі «цінують ваші зусилля».

«Саме за її рішучість, наполегливість та мужність Україна була оцінена всіма країнами ЄС та набула статусу кандидата на членство», – заявила вона.

Вона зазначила, що Україна зараз «має дуже чітку» європерспективу, хоча ще в лютому «здавалося майже немислимою», що вона набуде статусу кандидата.

Читайте також: Україна може стати членом ЄС щонайменше через сім років

Єврочиновниця додала, що тепер на Україну чекає довгий шлях до членства через реформи (робота антикорупційних органів, закон про ЗМІ, зниження впливу олігархів, тощо. 

Як зазначив голова Ради Руслан Стефанчук, «до сьогоднішнього ранку я мав дві мрії: перша – коли в залі Ради, поряд з жовто-блакитним прапором, замайорить прапор ЄС. Друга – коли я нарешті зніму військову форму й одягну білу сорочку із костюмом, щоб проводити пленарні засідання у мирному парламенті».

Нагадаємо, Європейський парламент ухвалив резолюцію, де закликав невідкладно надати Україні статус кандидата у члени Європейського Союзу. Резолюцію підтримали 529 депутатів Європарламенту. У вищому виконавчому органі Євросоюзу заявили, що наша держава значно просунулася в досягненні стабільності інститутів, які гарантують демократію, верховенство права, права людини та повагу і захист меншин.

Зазначимо, що 23 червня, Україна офіційно отримала статус кандидата в члени ЄС. Відповідне рішення ухвалила Європейська Рада на саміті лідерів Євросоюзу в Брюсселі.

Тvoemisto.tv розповідає, що змінить для України статус кандидата на членство і що кожен із нас може зробити, аби пришвидшити набуття членства в Європейському союзі. Більше тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!