У рамках ПЕН-конгресу відбувся вечір на честь Сенцова

1275 0
В стінах LEM Station учасникам конгресу показали частину п’єси ув’язненого митця, Сергій Жадан читав вірші, музикувала DakhaBrakha.
Фото: сторінка Андрія Москаленка у соцмережі "Фейсбук"

Фото: сторінка Андрія Москаленка у соцмережі "Фейсбук"

Захід під назвою "Порожні стільці" був присвячений Олегові Сенцову та іншим ув'язненим митцям. П’єсу Сенцова організатори обрали не випадково, адже за задумом автора, люди в цій постановці перетворюються на номери справ і статей різних юридичних кодексів. Відтак вона безпосередньо вказує на несправедливо ув’язненого в Криму російською окупаційною владою Олега Сенцова.

Нагадаємо, учасників цьогорічного конгресу у львівському аеропорту зустрічали флешмобом на підтримку ув’язненого українського митця.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів.

Тема цьогорічного Конгресу – «Відстоювання правди у добу пропаганди». У межах Конгресу до 24 вересня в місті відбуватимуться не лише закриті засідання, а й багато цікавих акцій, до яких можуть долучитись усі охочі. Програма публічних подій Конгресу доступна за посиланням.

Завдяки 83-му Конгресу Міжнародного ПЕН-клубу Львів на декілька днів став світовим центром літературних та інтелектуальних дискусій. В рамках 83-го Конгресу ПЕН заплановано чимало панельних дискусій, літературних читань, презентацій і зустрічей. Львів відвідують літератори із понад 70 країн світу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!